Kruising Breestraat blijft zorgenkindje in stadscentrum

Kruising Breestraat blijft zorgenkindje in stadscentrum

Beverwijk 0 Comment 196

BEVERWIJK – Sinds een deel van de Breestraat is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, is op de kruising met de Peperstraat en Jacob van Deventerstraat een vreemde situatie ontstaan. Al enkele malen werden in opdracht van de gemeente aanvullende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, maar het kruispunt blijft vooralsnog een zorgenkindje.

Op 21 september 2015 sloot wethouder Tim de Rudder de Breestraat deels af door een geel paaltje in het midden van de rijbaan te plaatsen. Hij deed dat op de hierboven genoemde kruising, vanaf dat moment was doorgaand gemotoriseerd verkeer vanaf de Alkmaarseweg naar de Velserweg via de Breestraat niet meer mogelijk. Op deze kruising moet het verkeer nu linksaf, de Jacob van Deventerstraat in. Al vrij snel ging het fout, omdat niet iedereen zich aan de afsluiting wilde houden. Binnen een week moest de gemeente al een nieuw paaltje plaatsen, omdat het eerste exemplaar helemaal scheef stond.

Om te voorkomen dat er alsnog auto’s langs het paaltje zouden rijden, werden nog twee andere, kleine rode paaltjes in het asfalt geplaatst. De ruimte voor fietsers en brommers om er langs te rijden werd hierdoor beperkt en dat leidde al snel tot brokken. Een man op de fiets zag het rode paaltje over het hoofd, omdat het zicht hem werd ontnomen door degene die voor hem reed. Hij had het paaltje daar niet verwacht en knalde er keihard tegenaan. Daarop werd besloten de rode paaltjes te verplaatsen. Recent is een blauw bord op de kruising geplaatst, dat de rijrichting aangeeft voor het doorgaand verkeer. Inmiddels staat dit bord er ook al flink gehavend bij. Een flinke deuk in het midden duidt erop dat het bord is aangereden, of dat vandalen zich erop hebben uitgeleefd.

Omroep IJmond sprak met de uitbater van een Turks restaurant, dat zich naast de kruising bevindt. Hij vertelde dat hij de kruising erg gevaarlijk vindt en dat hij bijna dagelijks voorvallen ziet die bijna tot ongevallen leiden. Met name bij de verkeersstroom vanuit de Peperstraat gaat het volgens hem vaak mis. Om de weggebruikers te wijzen op de overgang van fietspad (voor winkelcentrum Beverhof) naar gewone rijbaan (laatste stukje Breestraat, tot Alkmaarseweg) is enige tijd geleden al de belijning aangepast.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven