Kijken op bouwplaats Museum Kennemerland in ‘hard helmet tour’

Kijken op bouwplaats Museum Kennemerland in ‘hard helmet tour’

Beverwijk 0 Comment 142

BEVERWIJK – Museum Kennemerland en Historisch Genootschap Midden-Kennemerland werken al vier maanden aan uitbreiding en vernieuwing. Het werk is nog niet af, maar wel zo ver gevorderd dat het publiek een kijkje kan komen nemen. Ervaren gidsen leiden op zaterdag 16 juli 2016 belangstellenden rond op de bouwplaats tijdens de zogenoemde ‘hard helmet tour’.

Museum Kennemerland, tijdens de verbouwing gesloten, krijgt aan de achterzijde een nieuwe vleugel. De vrijwilligers zijn met hulp van professionals druk bezig met het gereed maken van die extra ruimte als historisch informatiecentrum. Dit deel van het pand zal in de toekomst door zowel het museum als het genootschap worden gebruikt voor studie, vergaderingen en lezingen. De historische bibliotheek komt hier, zo ook de museumwinkel, de receptie en een koffie/zithoek voor de bezoekers. Kortom, een grote verbetering.

Gaandeweg is tevens het verouderde museum zelf binnen flink aangepakt. Niet alleen met de schilderkwast. Oude doorgangen zijn gedicht, nieuwe openingen zijn gemaakt. Met als resultaat een andere, meer logische routing en meer ruimte voor zowel de (nieuw te maken) vaste opstelling als de tijdelijke wisseltentoonstellingen. Een en ander is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Beverwijk en fondsen, waaronder een aanzienlijke bijdrage van de stichting Triarcus.

De harde werkers willen de vorderingen graag laten zien aan buurtgenoten, leden van het genootschap, vrienden van het museum en overige belangstellingen. Voor hen staan zaterdag 16 juli 2016 enkele rondleiders klaar. Zij geven een indruk van hoe het was, wat er aan werk is verzet en wat het eindresultaat zal zijn. Een preview dus. Het vernieuwde en uitgebreide Museum Kennemerland wordt begin september feestelijk heropend.

De rondleidingen op zaterdag 16 juli 2016 beginnen om 13:00 uur. De belangstellenden wordt gevraagd om zich vooraf per e-mail aan te melden bij Renate van Zalen (r.vzalen@museumkennemerland.nl) of Ineke van Santen ctjvan.santen@gmail.com). De toegang is gratis. Donaties zijn welkom. Museum Kennemerland is gevestigd aan het Westerhoutplein 1 te Beverwijk, de nieuwe ingang is aan de zijde van de Noorderwijkweg.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven