Milieuvriendelijke manier van onkruid bestrijden minder effectief

Milieuvriendelijke manier van onkruid bestrijden minder effectief

Heemskerk 0 Comment 155

HEEMSKERK – Door het groeizame weer en opstartproblemen met de nieuwe methode voor het bestrijden van onkruid zien de trottoirs en goten in Heemskerk er groener uit dan ooit. De gemeente Heemskerk bestrijdt het onkruid volgens de nieuwe, milieuvriendelijkere Punt methode. De bestrijding van onkruid gebeurt met heet water, branden en borstelen.

De Punt methode is minder effectief dan de bestrijding met bestrijdingsmiddelen zoals Round-up. Sinds dit jaar bestrijdt de gemeente Heemskerk onkruid op verharding niet meer met dat middel, het bevat een kankerverwekkende stof en het is inmiddels verboden om dit toe te passen in de openbare ruimte. Hoewel de bestrijding met heet water, branden en borstelen milieuvriendelijker is, werkt het ook minder effectief dan Round-up. Op dit moment werkt de aannemer met volledige bezetting om het onkruid te bestrijden en daarmee de openbare ruimte op hetzelfde niveau te brengen zoals in voorgaande jaren.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven