Cruiseschip Koningsdam laat IJmuiden links liggen door harde wind

Cruiseschip Koningsdam laat IJmuiden links liggen door harde wind

IJmuiden 0 Comment 201

IJMUIDEN – Het onlangs gedoopte cruiseschip Koningsdam van Holland America Line zou dit weekeinde de sluizen van IJmuiden passeren. Op weg van Oslo naar Amsterdam zou het enorme schip via het Noordzeekanaal naar de hoofdstad varen, maar de kapitein besloot IJmuiden te mijden vanwege de harde wind.

Het gaat om een veiligheidsmaatregel, door de harde wind zou het voor het schip te gevaarlijk zijn om tussen de relatief smalle sluiswanden van IJmuiden door te moeten varen. Daarom is ervoor gekozen om niet in Amsterdam aan te leggen, maar in Rotterdam. Dat betekent dat duizenden mensen vandaag moesten worden ge├»nformeerd over de wijziging in het vaarschema. Het cruiseschip kan bijna 2.700 passagiers vervoeren, in Amsterdam zouden de huidige passagiers van boord gaan en nieuwe passagiers aan boord komen. Die moeten nu allemaal met behulp van bussen en taxi’s tussen de twee steden worden gereden.

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

┬ę 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven