Brandweer ontdekt hennepkwekerij door brand in bedrijfspand

Brandweer ontdekt hennepkwekerij door brand in bedrijfspand

Heemskerk 0 Comment 460

HEEMSKERK – Bij een hoveniersbedrijf aan de Kleine Houtweg is afgelopen nacht brand uitgebroken in een koelcel. De brandweer ontdekte dat zich in de koelcel een hennepkwekerij bevond. Vermoedelijk is kortsluiting in de koelcel ontstaan.

Een passant zag dat er grijze rook uit het gebouw kwam en waarschuwde de brandweer. De korpsen van Heemskerk en Beverwijk rukten uit, de brand werd opgeschaald naar middelbrand en vanuit de regio werden meerdere watervoertuigen naar de locatie gestuurd omdat de waterwinning in dit gebied niet zo goed is. De brandweer had aanvankelijk moeite de precieze plek van de brandhaard te localiseren. Er moest zelfs een slijptol aan te pas komen om toegang te krijgen tot de betreffende koelcel.

Er is lang aan de brandbestrijding gewerkt, na twee uur werd de ploeg afgelost door een andere ploeg, die het afblussen heeft verzorgd. Salvage Nederland is ter plaatse gekomen om de schade van de bedrijven op te nemen en hiervoor maatregelen te nemen. De politie doet nader onderzoek naar de hennepkwekerij.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven