Tata Steel ziet voorlopig af van verkoop Britse activiteiten

Tata Steel ziet voorlopig af van verkoop Britse activiteiten

Velsen 0 Comment 137

VELSEN – Vandaag is de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Tata Steel Nederland (TSN) geïnformeerd over de mogelijke samenwerking van Tata Steel met Europese partners. Tevens heeft Tata Steel de COR laten weten dat men voorlopig afziet van de verkoop van de Britse staalactiviteiten in hun geheel en dat gezocht wordt naar andere oplossingen, zoals verkoop in delen.

Op dit moment is onzeker wat de uitkomst van de gesprekken met de Europese partners zal zijn en wat de gevolgen zijn voor het personeel binnen TSN. Vast staat echter dat het opnieuw zal leiden tot veel onzekerheid. De COR zal in alle onderhavige situaties harde garanties eisen om de gevolgen te beperken. Daarbij zal de COR zoals gebruikelijk nauw samenwerken met de vakbonden binnen TSN. In een persverklaring laat de COR weten dat het belang en de toekomst van TSN en haar medewerkers voorop staan, dat TSN zal moeten blijven opereren zoals nu binnen Tata Steel (met een eigen directie en een eigen raad van commissarissen) en dat TSN zelf moet kunnen beslissen over haar toekomst en dus zelf moet kunnen beslissen over investeringen die deze toekomst op langere termijn kunnen veiligstellen.

De COR stelt vast dat het moederconcern Tata Steel in de afgelopen jaren deze uitgangspunten altijd heeft gerespecteerd. De COR zal op korte termijn in overleg treden met de leden van de raad van commissarissen en de directie van TSN. De uitkomst van het referendum in het Verenigd Koninkrijk heeft ertoe geleid dat er op korte termijn geen duidelijkheid komt van de Britse overheid, wat een voorwaarde was voor de verkoop van de Tata Steel activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. De COR zal ook op dit onderwerp zoveel mogelijk samenwerken met de vakbonden in Nederland en uiteraard met de vakbonden en de collega’s van Tata Steel in Europa.

Op dinsdag 12 juli 2016 zal een extra centrale overlegvergadering (COVL) plaatsvinden met de directie van TSN Nederland om over de ontstane situatie te spreken. De COR zal alle leden van de ondernemingsraden in Nederland verzoeken deze COVL bij te wonen. Ten slotte heeft de Europese ondernemingsraad van Tata Steel verzocht om op korte termijn een extra overlegvergadering te beleggen om over beide genomen besluiten overleg te voeren.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven