Fractie Gemeentebelangen laat verstek gaan uit ongenoegen

Fractie Gemeentebelangen laat verstek gaan uit ongenoegen

Beverwijk 0 Comment 158

BEVERWIJK – De gehele fractie van Gemeentebelangen heeft gisteravond niet deelgenomen aan de belangrijke raadsvergadering over onder meer de gemeentelijke financiën. Daartoe werd binnen de partij besloten uit ongenoegen over de gang van zaken rond vragen die de fractie had ingediend.

Vorige week stelde raadslid Inge Rood een precaire kwestie aan de orde met betrekking tot de gemeenschappelijke regeling IJmond Werkt. Die organisatie verkocht onlangs de Beverwijkse kringloopwinkel aan Noppes. Mark Bouma, de voormalig directeur van IJmond Werkt, blijkt ook bestuursvoorzitter van Noppes te zijn en dat zou duiden op belangenverstrengeling. Aangezien IJmond Werkt een door de gemeenten betaalde regeling is, wilde Gemeentebelangen deze kwestie nader aan de orde stellen. Met de antwoorden op vragen aan de Velsense wethouder Verkaik, die waarnemend burgemeester Freek Ossel ontving, neemt Gemeentebelangen geen genoegen.

Men wil van het college horen waarom de gemeenteraad van Beverwijk niet is ingelicht en of het college de antwoorden van wethouder Verkaik onderschrijft. Verder dringt men erop aan om in de eerstkomende bestuursvergadering van IJmond Werkt bezorgdheid uit te spreken over de geconstateerde belangenverstrengeling. In de aanloop naar de raadsvergadering van gisteren, waarin raadslid Inge Rood van Gemeentebelangen deze vragen had willen stellen, kreeg ze te horen dat dit door Ossel werd ontraden. In een brief aan de overige leden van de gemeenteraad laat de fractie weten: “Ongetwijfeld zullen er regeltjes zijn die het stellen van dit soort vragen in de weg staan, maar wij denken toch dat een mogelijk integriteitskwestie in deze zwaarder weegt. Vanwege de impact en uit ongenoegen zijn wij vanavond niet bij de gemeenteraad aanwezig. Uiteraard zal deze kwestie nog wel een vervolg krijgen maar niet meer vanavond.”

Op de foto raadslid Inge Rood (Foto: Gemeentebelangen)

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven