Provincie investeert in verkeersveiligheid in deze regio

Provincie investeert in verkeersveiligheid in deze regio

IJmond 0 Comment 92

IJMOND – Twee gemeenten in de IJmond profiteren van provinciale investeringen in projecten die de verkeersveiligheid verbeteren. De provincie Noord-Holland investeert dit jaar € 12,5 miljoen in lokale verkeersprojecten, de gemeenten Heemskerk en Beverwijk krijgen voor diverse projecten de helft van de kosten vergoed.

Heemskerk krijgt voor de aanleg van fietspaden langs de Rijksstraatweg een bedrag van € 126.500,- en voor het opnieuw inrichten van de Breedslaglaan nog eens € 110.000,- aan subsidie. Beverwijk kan in totaal € 213.965,- tegemoet zien. Het bedrag is voor vier verschillende projecten, te weten het opnieuw inrichten van de Beeckzanglaan tussen de Vondellaan en de Zeestraat (€ 57.200,-), het aanleggen van oversteekplaatsen voor fietsers op de Kanaalweg ter hoogte van Salland en Beveland (€  74.460,-), het opnieuw inrichten van de Van Riemsdijklaan tussen de Fokkerlaan en de Plesmanweg (€ 64.075,-) en het aanleggen van een oversteekplaats voor fietsers op de Plesmanweg ter hoogte van het President Kennedyplein (€ 18.240,-).

Ieder jaar stelt de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar voor de verbetering van de infrastructuur op gemeentelijke wegen en wegen van waterschappen. Projecten die bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid komen voor de subsidie in aanmerking.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven