Politie waarschuwt jongeren: “Denk na voor je wat doet”

Politie waarschuwt jongeren: “Denk na voor je wat doet”

IJmond 0 Comment 131

IJMOND – Drie jongens hebben afgelopen nacht de politie beziggehouden, toen ze het idee kregen om op het dak van een schoolgebouw te klikken. Een oplettende getuige zag hoe de jongens zich begaven op het terrein van de school en vermoedde dat het om inbrekers ging. De politie werd gewaarschuwd en agenten troffen de jongens vervolgens aan in de omgeving van de school.

Uit het gesprek dat volgde, bleek dat de jongens eerder op de avond de verrichtingen van een bekende vlogger hadden bekeken en daardoor op het idee waren gekomen om zelf ook iets spannends te gaan doen. Het was de bedoeling van de jongens, die alcohol hadden gedronken, om op een schoolgebouw te klimmen. De agenten hebben de jongens uitgelegd hoe gevaarlijk hun plan in feite was. Op de eerste plaats bestaat het gevaar dat iemand, na het consumeren van alcohol, zijn evenwicht verliest en van het dak valt. Ook kan het gebouw beschadigd raken door erop te klimmen. Een ander risico, waarover de jongens niet hadden nagedacht, is de confrontatie met de politie wanneer ze betrapt zouden worden op het terrein. Wanneer iemand zich van schrik verstopt bij aankomst van de politie, gaan agenten uit van een inbraak en sturen ze als eerste een politiehond het terrein op. Een beet van de hond kan lelijke verwondingen opleveren.

De agenten kregen de indruk dat de jongens het verhaal begrepen hadden en besloten het hierbij te laten. “Soms geeft een goed en stevig gesprek meer resultaat dan een bekeuring”, aldus Politie IJmond op Facebook. Men wijst met name de jongere volgers van populaire vloggers erop dat niet alles zonder risico is. “Denk dus goed na voordat je denkt iets leuks of grappigs te doen. Voor je het weet eindig je achter in een politieauto, een ambulance of zelfs een zwarte auto. Niet om bang te maken, maar wel om bewust te maken”, zo besluit men.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven