Groen gas op dit moment nog geen optie voor gemeente

Groen gas op dit moment nog geen optie voor gemeente

Beverwijk 0 Comment 114

BEVERWIJK – Het is op dit moment voor de gemeente nog niet mogelijk om groen gas in te kopen, omdat het nog niet op de vereiste schaal leverbaar is. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van GroenLinks. De raadsfractie van die partij had onlangs vragen gesteld over de inkoop van groene stroom en groen gas.

Groen gas is bijvoorbeeld biogas, dat geproduceerd wordt in vergistingsinstallaties. De gemeente Beverwijk is een grote eindverbruiker van gas en op dergelijke schaal kan het biogas nog niet geleverd worden. Wel bestaat de mogelijkheid om het gas het ‘vergroenen’ door certificaten aan te kopen waarmee de CO2-uitstoot, die bij gebruik van fossiel gas ontstaat, wordt gecompenseerd. Beverwijk maakt nog geen gebruik van die optie. De groene stroom die de gemeente inkoopt is echter wel 100% duurzaam. GroenLinks stelde de vragen naar aanleiding van een rapport, waaruit bleek dat Velsen de duurzaamheid van de groene stroom middels certificaten kon aantonen en Beverwijk niet. Volgens het college is die constatering geen juiste weergave van de feiten. Men wijst erop dat leverancier Greenchoice verplicht is steeds te waarborgen en aan te tonen dat wordt voldaan aan de levering van 100% duurzame elektriciteit en dient dit af te dekken middels herkomstcertificaten.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven