Gemeente stoot beheer van aantal sportaccommodaties af

Gemeente stoot beheer van aantal sportaccommodaties af

Uitgeest 0 Comment 145

UITGEEST – De gemeente stoot het beheer en onderhoud van een aantal sportaccommodaties af. Het gaat om de faciliteiten waarover voetbalvereniging FC Uitgeest, hockeyvereniging MHCU en korfbalvereniging Stormvogels beschikken. Per 1 augustus 2016 neemt Holland Sport deze terreinen over.

Voor de gemeente betekent dit dat er minder hoeft te worden geregeld op het gebied van uitvoering, dat de administratie afneemt en dat er tien jaar lang een BTW-voordeel is. De verenigingen doen zelf alleen nog klein dagelijks onderhoud. De gemeente Uitgeest financiert verder de aanleg van een kunstgrasveld voor MHCU (eind augustus klaar) en de aanleg van een tweede kunstgrasveld, gezamenlijk te gebruiken door de hockey- en de korfbalvereniging (zomer 2017 klaar). De samenwerking tussen de gemeente Uitgeest en Holland Sport is bekrachtigd in een drietal overeenkomsten, die door burgemeester Wendy Verkleij en directeur Vincent Thijssen van Holland Sport werden ondertekend.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven