Bevindt schoonste strand van Nederland zich in de IJmond?

Bevindt schoonste strand van Nederland zich in de IJmond?

IJmond 0 Comment 231

IJMOND – Vanaf maandag 11 juli 2016 kan weer gestemd worden om het schoonste strand van Nederland te bepalen. Vorig jaar won de gemeente Domburg in Zeeland de wedstrijd. Uiteraard maken ook de IJmondse stranden dit jaar weer kans op deze titel. Je kunt daar als ‘supporter van schoon’ zelf een actieve bijdrage aan leveren, door je eigen strand zo schoon mogelijk te houden en acties te bedenken om het strand nog schoner dan voorheen te krijgen.

Ieder jaar ondernemen duizenden supporters van schoon allerlei acties en activiteiten om de Nederlandse stranden nog schoner te maken. En met succes. De Nederlandse stranden scoren ieder jaar hoger en beter. En dat is belangrijk, want op een schoon strand hebben mensen een leukere dag én blijven ze langer hangen. Bezoekers, beheerders en paviljoenhouders slaan ook deze zomer de handen ineen om de stranden zwerfafvalvrij te maken en te houden. Alle strandliefhebbers worden opgeroepen samen te strijden voor een schoon strand en te stemmen op hun favoriete plekje aan de Nederlandse kust. Stemmen kan tot en met zondag 21 augustus 2016 via www.supportervanschoon.nl. Deelnemers maken kans op een lang weekend aan het schoonste strand van Nederland of één van de Supporter van Schoon badlakens.

Nederland heeft vier kustprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Friesland en Zeeland) en meer dan 70 recreatiestranden, gelegen aan een kustlijn van ruim 450 kilometer. De Zeeuwse stranden scoren jaar na jaar bijzonder hoog. De stranden in de overige provincies scoren ook erg goed, maar kunnen zeker nog wat extra steun gebruiken van de vele enthousiaste supporters van schoon. De cijfers zijn een combinatie van bevindingen van ANWB-experts die de stranden inspecteren én stemmen van het publiek. Juist daarom hebben ook de stranden in de IJmond supporters nodig, want de strijd voor een schoon strand moet er één van ons allemaal worden: samen strijden voor een schoon strand.

Van maandag 11 juli tot en met zondag 21 augustus 2016 kunnen alle Nederlanders stemmen op hun schoonste en dus lekkerste strand. De jaarlijkse strandencampagne van Nederland Schoon helpt met het bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die mensen daar zelf in kunnen spelen. Om de supporters van schoon nog extra te stimuleren is er ook dit jaar weer de stimuleringsprijs. Deze speciale award wordt uitgereikt aan het initiatief dat het strand op een bijzondere, opvallende en uiteraard succesvolle manier schoonmaakt maar vooral ook schoon houdt.

Op woensdag 31 augustus 2016 maken de ANWB en Nederland Schoon bekend welk strand zich een jaar lang het schoonste strand van Nederland mag noemen. Ook worden dan de winnaars per provincie uitgeroepen. Zowel de schoonste stranden verkiezing als supporter van schoon zijn initiatieven van Nederland Schoon. Zie voor meer informatie ook www.nederlandschoon.nl.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven