Pedagogisch medewerkers SWB geslaagd voor training Uk & Puk

Pedagogisch medewerkers SWB geslaagd voor training Uk & Puk

Beverwijk 0 Comment 102

BEVERWIJK – Ook voor de pedagogisch medewerkers van Stichting Welzijn Beverwijk werd het schooljaar afgesloten met een certificaat. Alle pedagogisch medewerkers werkzaam bij de peuterspeelzalen zijn geslaagd voor de training Uk & Puk. Zes van de acht peuterspeelzalen werken met VVE-programma’s (vroeg- en voorschoolse educatie) om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en Uk & Puk maakt hier onderdeel van uit.

Met het programma Uk & Puk wordt aan de hand van thema’s gewerkt aan de brede ontwikkeling van het kind. Thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen en de bijbehorende activiteiten passen in het gebruikelijke dagritme van de peuterspeelzaal: spel, spel in een themahoek, ontdekken, knutselen, voorlezen, kring, expressie en bewegen met een gericht woordenaanbod. Taalstimulering heeft het meeste effect voor het 6e jaar. Uk & Puk is de opvolger van Puk & Ko. Met het behalen van deze certificaten is de scholing van de pedagogisch medewerkers wel helemaal up to date. Meer informatie over de peuterspeelzalen kun je vinden op www.welzijnswb.nl.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven