Agenten nemen deel aan iftarmaaltijd in moskee Kuba

Agenten nemen deel aan iftarmaaltijd in moskee Kuba

IJmuiden 0 Comment 191

IJMUIDEN – Agenten van Politie IJmond hebben zondagavond deelgenomen aan de iftarmaaltijd die werd geserveerd in moskee Kuba. Ze deden dat op uitnodiging van het moskeebestuur. De iftar is de gezamenlijke maaltijd van moslims na zonsondergang tijdens de ramadan.

Inmiddels is een einde gekomen aan de jaarlijkse periode van vasten voor de moslimgemeenschap. Het was dit jaar een zware beproeving, omdat tijdens de ramadan alleen na zonsondergang mag worden gegeten. De ramadan is qua datum gerelateerd aan het zien van de eerste maansikkel en vindt daarom elk jaar tien dagen eerder in het jaar plaats. Dit jaar was dat precies rond de langste dagen van het jaar, waarbij de zon pas laat onder gaat.

De agenten vonden het een grote eer om te gast te mogen zijn in de moskee en grepen de gelegenheid aan om met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren. Natuurlijk werd er intussen ook heerlijk gegeten. De ramadan wordt jaarlijks afgesloten met het suikerfeest. Voor de Nederlanders van Turkse komaf was dat in veel gevallen dinsdag al het geval, anderen hebben vandaag het suikerfeest gevierd. (Foto: Politie IJmond)

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven