Subsidietender voor mantelzorgondersteuning en vrijwillige inzet

Subsidietender voor mantelzorgondersteuning en vrijwillige inzet

Beverwijk, Heemskerk 0 Comment 69

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Begin dit jaar hebben de gemeenten Beverwijk en Heemskerk samen nieuw beleid voor mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning vastgesteld. Met ambitieus en vernieuwend beleid willen de gemeenten de in de huidige maatschappij steeds belangrijker wordende mantelzorgers en vrijwilligers ondersteunen.

De gemeenten hebben de huidige aanbieders van mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning gevraagd een aanbod te doen dat aansluit bij de ambities van het nieuwe beleid. De huidige aanbieders zijn MaatjeZ, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Heemskerk. Helaas voldoet het aanbod dat deze organisaties samen hebben gedaan niet aan de vooraf vastgestelde beoordelingscriteria. Daarom is besloten om een subsidietender uit te schrijven. Een tender is een procedure waarbij door inschrijving wordt geprobeerd een dienst of product te krijgen. In dit geval: mantelzorgondersteuning en vrijwillige inzet.

Alle inschrijvingen worden bij de sluiting van de inschrijfperiode tegelijk beoordeeld. De inschrijving met de beste beoordeling krijgt subsidie. De huidige aanbieders kunnen ook inschrijven op deze subsidietender. Eventueel nieuwe aanbieders krijgen, als zij dat willen, inzicht in de eerdere aanbieding. Mocht het zo zijn dat andere dan de huidige aanbieders van de mantelzorgondersteuning en vrijwillige inzet deze dienst voor de gemeenten gaan uitvoeren, dan worden er afspraken gemaakt om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Streven is dat de inwoner van Beverwijk en Heemskerk zo min mogelijk overlast ondervindt van een eventuele overstap.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven