Docenten Clusius College leren leerlingen reanimeren

Docenten Clusius College leren leerlingen reanimeren

Castricum 0 Comment 133

CASTRICUM – Een groep docenten van het Clusius College is gestart met het geven van reanimatietrainingen aan de leerlingen van de school. De school wil daarbij een bijdrage leveren aan ‘goed burgerschap’ en de hartveiligheid in de samenleving verder vergroten.

Elke week krijgen ongeveer 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Slechts 10% daarvan wordt door reanimatie het leven gered. Snelle en adequate hulp (binnen 6 minuten) is van essentieel belang, zo realiseert men zich ook bij het Clusius College. Twee jaar geleden is een groep docenten van de school via de Hartsstichting begonnen aan opleidingstraject om instructeur te worden op het gebied van reanimatie en het gebruik van een AED. Inmiddels heeft de school ook het nodige oefenmateriaal in huis, er zijn twee AED-trainingsets met een pop en zes oefenrompen voor hartmassage.

Derdeklassers hebben destijds bij wijze van proef geoefend, nu hebben ook de tweedejaars leerlingen in hun projectweek reanimatie-onderwijs gekregen. Daarbij bleek dat ze soms wat aarzelend zijn om de oefeningen te doen, bang om voor gek te staan te midden van hun klasgenoten. Met name het oefenen van beademing met behulp van een pop vormt vaak een drempel, maar de docenten weten de leerlingen uiteindelijk met de juiste argumenten te overtuigen, soms met hulp van leerlingen die zelf al ervaringen met reanimatie hebben. (Foto: E. Van Tilborg)

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven