Politie deelt diverse bekeuringen uit bij verkeerscontroles

Politie deelt diverse bekeuringen uit bij verkeerscontroles

IJmond 0 Comment 105

IJMOND – De verkeerspolitie heeft in het afgelopen weekeinde een aantal rijbewijzen ingevorderd nadat forse overtredingen van de maximum snelheid werden geconstateerd. Zaterdag vond een controle plaats op de A9 bij Beverwijk en zondag op de Broekpolderweg en de N203 bij Uitgeest.

Op de A9 stonden agenten van de verkeerspolitie zaterdag met een lasergun in de buurt van de Wijkertunnel. Dat leverde voor 29 bestuurders een bekeuring op wegens te hard rijden. Bij 6 bestuurders was sprake van een overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur. Zij moesten direct hun rijbewijs inleveren en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagavond werd tussen 19:30 en 22:00 uur bij Uitgeest gecontroleerd op de verkeersveiligheid. Een beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren, hij mocht niet meer verder rijden. Ook werden 5 hardrijders bekeurd, 4 bestuurders raakten op de N203 (80-kilometerweg) hun rijbewijs kwijt, omdat zij meer dan 50 kilometer per uur te hard hadden gereden. De gemeten snelheden waren respectievelijk 176, 158, 136 en 148 kilometer per uur.

De 47-jarige inwoner uit Uitgeest die op de N203 aan de kant werd gezet omdat hij 176 kilometer per uur had gereden, bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Ook was zijn auto onverzekerd en de APK was verlopen. Tegen de man zijn de nodige processen-verbaal opgemaakt.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven