Heliomare bouwt kist van pallethout voor Memoria Uitvaartzorg

Heliomare bouwt kist van pallethout voor Memoria Uitvaartzorg

Beverwijk 0 Comment 61

BEVERWIJK – Memoria Uitvaartzorg voegt een bijzondere kist toe aan de standaard collectie. Het gaat om een kist die gemaakt is van pallethout. Leerlingen en cliënten van de afdeling houtbewerking (‘Veel in Hout’) van Heliomare Onderwijs hebben de kist gemaakt, donderdag wordt het eerste exemplaar overhandigd.

Begeleider Peter Verlaat heeft begin dit jaar contact gezocht met Memoria Uitvaartzorg. Hij vertelde over zijn bevlogenheid en die van de leerlingen en cliënten om zelf een kist te willen maken. De leerlingen van Heliomare Onderwijs lopen stage op de afdeling houtbewerking, waar cliënten van rond de 40 à 50 jaar werken. Door dit project kwam een vindingrijke samenwerking tussen jong en oud(er) tot stand. Sommigen hebben de kist geschuurd en anderen hebben de kist in elkaar gezet. De leerlingen hebben de kist de naam ‘Anders’ gegeven, omdat ze zelf ook anders zijn.

Wanneer de familie van een overledene voor deze kist kiest, plaatst Memoria Uitvaartzorg direct een nieuwe opdracht bij Heliomare, zodat de leerlingen en cliënten continu van nieuw werk worden voorzien. Heliomare werkt aan een volledig arbeidstrainingscentrum met o.a. horeca, een wasserij en een houtafdeling voor de jongeren. Een prachtig initiatief met als uiteindelijk doel de jongeren betaald werk te bieden.

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven