Afsluiting muziekproject op basisschool De Otterkolken

Afsluiting muziekproject op basisschool De Otterkolken

Heemskerk 0 Comment 260

HEEMSKERK – Twee concerten in het schoolgebouw vormden donderdag de afsluiting van het project ‘Muziek, een basis voor verbinding’ van basisschool De Otterkolken.Overdag konden alle kinderen van de school genieten van de muziek, in de avond werd hetzelfde concert nogmaals uitgevoerd voor de ouders.

Het muziekproject startte in in januari is en ontstaan uit een samenwerking tussen muziekvereniging St. Caecilia, Muziekschool Heemskerk en basisschool De Otterkolken. Het doel was om muziek – en met name het samen muziek maken – dichter bij de kinderen te brengen. De leerlingen van groep 5 hebben vanaf januari in een periode van acht weken kennis genomen van blaasinstrumenten in het algemeen, waarna een periode volgde waarin ze in vier groepen op ontdekkingstocht gingen op een blaasinstrument (saxofoon, klarinet, bugel/trompet en bariton), beschikbaar gesteld door Muziekschool Heemskerk en St. Caecilia.

De laatste vier weken werd al het geleerde gezamenlijk nog eens goed doorgenomen en werden, onder vakkundige leiding van docenten van Muziekschool Heemskerk en begeleid door leerkracht Tessa Koot van De Otterkolken, verschillende liedjes ingestudeerd. De afsluitende concerten stonden onder leiding van Ruud Pletting en werden ondersteund door Nova Caecilia. Het is de bedoeling dat de samenwerking volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven