Debutante Marijke speelt hoofdrol in Legally Blonde

Debutante Marijke speelt hoofdrol in Legally Blonde

Beverwijk 0 Comment 75

BEVERWIJK – In de nieuwe musical van The Cast maakt Marijke Wijnsma haar debuut als hoofdrolspeelster. De rol van Elle Woods in Legally Blonde is haar op het lijf geschreven. Na een paar kleine rollen in vorige producties van de ambitieuze musicalgroep is Marijke in de wolken met deze uitdagende hoofdrol. Legally Blonde is te zien in het Kennemer Theater op 17, 18 en 19 november 2016.

Marijke vertelt enthousiast: “Elle Woods lijkt op het eerste gezicht een oppervlakkig  Amerikaans blondje, maar wat ik van haar leer is positief te blijven en trots te zijn op wat je bereikt. Er zit een diepere laag in het verhaal. Het leert je iets over jezelf, je ambities en wat je belangrijk vindt in het leven.” Op de vraag wat ze spannend vindt, komen de vele verkledingen die Elle heeft naar voren: “Ik droom er soms van dat ik in het verkeerde kostuum het podium oploop”, lacht ze. “Ook het vasthouden van de spanningsboog is soms nog lastig omdat Elle bijna continue op het toneel staat.”

Als debutante vindt Marijke het heel fijn omringd te zijn door ervaren hoofdrolspelers van The Cast in deze gezellige feel good musical. “In het begin voelde ik me best onzeker, maar iedereen is zo lief en helpt elkaar en door het vele herhalen zijn we al heel goed op elkaar ingespeeld”, aldus Marijke. Ze is trots op de groep, die elke keer weer een totaal andere productie weet neer te zetten: “Welke musical we ook doen, dat gehele jaar staat in het teken van die musical en die sfeer. Iedereen denkt en helpt mee en is bereid er veel voor te geven. Ondanks de grote groep is de betrokkenheid van alle leden zeer hoog. Dat vind ik uniek aan The Cast.”

Marijke roept enthousiast iedereen op om te komen kijken. “Legally Blonde is een heel leuke familie-musical. Je gaat van Elle houden omdat ze, ondanks alle vooroordelen over haar uiterlijk en afkomst, zichzelf en anderen weet te inspireren. De muziek, de grote groepsscènes en de chemie tussen alle spelers maken deze musical tot een onvergetelijke.” Kaarten voor Legally Blonde op 17, 18 en 19 november 2016 zijn  te koop via de kassa van het Kennemer Theater (0251 221453) en via www.kennemertheater.nl.

Musicalgroep The Cast speelt sinds 1990 bekende musicals zoals The Wiz , Aida, Beauty and the Beast, Zorro – De Musical en Cabaret, alsmede eigen producties. De semi-professionele vereniging heeft ongeveer vijfenveertig leden uit heel Noord-Holland. The Cast wordt ondersteund door een groep trouwe donateurs en sponsors. (Foto: Esther van Putten Fotografie)

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven