Subsidie voor verminderen gezondheidsachterstanden

Subsidie voor verminderen gezondheidsachterstanden

Heemskerk 0 Comment 37

HEEMSKERK – De gemeente gaat subsidie geven aan projecten en activiteiten die gezondheidsachterstanden verkleinen. Het blijkt dat mensen met een lage opleiding gemiddeld zeven jaar eerder doodgaan  dan mensen met een hoge opleiding. Zij voelen zich ook minder gezond dan mensen met een hoge opleiding.

Vanaf 1 juli 2016 kan iedereen – organisaties en inwoners – een aanvraag doen voor subsidie voor een activiteit of project om te ervoor te zorgen dat alle mensen even lang in goede gezondheid kunnen leven. De gemeente vindt het belangrijk dat organisaties samenwerken bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten en wil ook dat zij dat samen doen met de mensen voor wie de activiteiten zijn bedoeld. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Inkomen en gezondheid hebben met elkaar te maken. Aan de ene kant is het voor mensen met een laag inkomen of  met schulden moeilijk om gezonde keuzes te maken. Aan de andere kant is het voor mensen die niet zo gezond zijn moeilijk (betaald) werk te vinden. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft geld gegeven voor een lokale, integrale aanpak van gezondheidsachterstanden. Heemskerk is één van de 164 gemeenten die deze gelden heeft gekregen.

Vanwege de relatie tussen opleiding, werk en inkomen en gezondheid heeft de gemeente besloten het geld uit te geven aan activiteiten en projecten die de gezondheid bevorderen (bewegen, eten). Ook kan er subsidie worden aangevraagd voor projecten die onderwerpen die schadelijk zijn voor de gezondheid aanpakken, zoals schuldenproblematiek, laaggeletterdheid of ongezond gedrag.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven