Opvoedpoli breidt uit met vestiging in Beverwijk

Opvoedpoli breidt uit met vestiging in Beverwijk

Beverwijk 0 Comment 251

BEVERWIJK – Aan de Zeestraat 84 is vanmiddag het nieuwe onderkomen van de Opvoedpoli feestelijk geopend. Deze organisatie biedt jeugd- en opvoedhulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 23 jaar. Het gaat zowel om basiszorg als meer specialistische zorg.

Wethouder Cecilia van Weel-Niesten onthulde vanmiddag samen met vestigingsdirecteur Rachel van Daalen een mozaïek voor de deur van het pand. In dat mozaïek is de olifant verwerkt, die symbool staat voor het werk van de organisatie. Voor dit symbool is gekozen omdat de olifant een heel goed geheugen heeft en gebeurtenissen niet snel vergeet. Voor kinderen en jongeren geldt dat ook; wat ze in hun jeugd meemaken, dragen ze de rest van hun leven mee.

De Opvoedpoli heeft voornamelijk vestigingen in Noord-Holland, ook zijn er poli’s in Den Haag, Zoetermeer en Utrecht. De specialisten werken in opdracht van gemeenten, die tegenwoordig verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de jeugdzorg. Volgens algemeen directeur Annemarie van Dalen sluiten de doelstellingen van de organisatie goed aan bij de werkwijze die nu in heel Nederland is gekozen, maar valt er tegelijk nog wel heel wat werk te doen. Ze wees op het feit dat tienduizenden jongeren in ons land nu niet de opvoeding of begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Bestuurder Hans du Prie zei, in het verlengde daarvan, dat de transities in de jeugdzorg misschien wel iets te snel zijn gegaan. Wethouder Cecilia van Weel-Niesten liet blijken blij te zijn met de vestiging van de Opvoedpoli in Beverwijk. ,,Ik wil dat Beverwijk de meest kindvriendelijke stad van Noord-Holland wordt”, besloot ze.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven