Betrokken burgers gaan interesse voor klein theater peilen

Betrokken burgers gaan interesse voor klein theater peilen

Heemskerk 0 Comment 87

HEEMSKERK – De betrokken burgers, die in maart van dit jaar een voorstel hebben gedaan voor het realiseren van een klein theater in de huidige bibliotheek, willen de interesse hiervoor bij de culturele instellingen in de gemeente gaan peilen. Dat hebben de initiatiefnemers van het plan laten weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Het plan voor een klein theater in het pand waarin zich de bibliotheek en het gemeentehuis bevinden werd niet haalbaar bevonden vanwege ruimtegebrek, maar de briefschrijvers wijzen het college erop dat men in de presentatie is uitgegaan van het volledig integreren van de muziekschool in het pand, terwijl er nu ook gebruik wordt gemaakt van ruimtes in de Nozem en de Non. Daar zijn echter hoge huurkosten mee gemoeid, om die reden wil de gemeente deze situatie niet meer voortzetten.

Als alternatief wijzen de betrokken burgers op de mogelijkheid om de accommodatie van muziekvereniging St. Caecilia te huren. Het bestuur van de vereniging zou zich inmiddels positief hebben uitgelaten over dit voorstel. De kosten hiervan liggen aanmerkelijk lager en door delen van de muziekschool daar onder te brengen, zou een klein theater mogelijk moeten zijn. Omdat het college had gevraagd om een duidelijke indicatie van het maatschappelijk nut van een klein theater, is besloten om op korte termijn een interessepeiling te houden onder de culturele instellingen in Heemskerk.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven