Jubileumconcert Dr. Jekyll & Mr. Hyde in De Nozem & De Non

Jubileumconcert Dr. Jekyll & Mr. Hyde in De Nozem & De Non

Heemskerk 0 Comment 175

HEEMSKERK – Al 12,5 jaar timmert de Heemskerkse rockcoverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde aan de muzikale weg en dat moet gevierd worden met een verjaardagsfeestje! Opgericht eind 2003 door Rob Spijker en Jaap Schipper, heeft de band diverse samenstellingen gekend, maar de basis opstelling is al zo’n tien jaar dezelfde.Sinds 2015 heeft de band zijn definitieve vorm gevonden en treedt daarmee regelmatig op.

Het dubbele jubileum wordt gevierd op het grote podium van De Nozem op vrijdag 1 juli 2016 en alle fans, inclusief de oud-bandleden zijn mede uitgenodigd om dit spektakel mee te maken. “Wij zijn hele verschillende persoonlijkheden en wat ons bindt is het spelen van de beste nummers van onze rockhelden”, aldus Marcel Korver, leadzanger. “Wij willen al tien jaar niet alleen aardig spelen, wij willen fantastisch spelen! Wij hopen dat iedereen die in de gelegenheid is, dit feestje met ons mee komt vieren.”

In die 12,5 jaar heeft Dr. Jekyll & Mr. Hyde zich ontwikkeld tot een coverband van formaat die ervaring heeft opgedaan op de grote poppodia van Nederland, zoals de Boerderij in Zoetermeer en 013 in Tilburg. Als finalist in de Grand Finale van de Clash of the Coverbands, een competitie voor coverbands uit de Benelux waar zo’n 1.500 bands zich elk jaar voor inschrijven,  heeft de band zich keer op keer bewezen tot de betere coverbands van Nederland te behoren, aldus de verslagen van de vakjury. Tijdens de voorbereiding kreeg Dr. Jekyll & Mr. Hyde begeleiding van een externe coach om de nummers op een nog hoger kwalitatief niveau te brengen. De band wist de regiofinale te winnen en mocht zich daarna beste coverband van Noord-Holland noemen. In de grote finale sleepte de band de derde prijs in de wacht. Van de laatste finalerondes heeft Veronica opnames gemaakt die wekenlang zijn uitgezonden en waar de band de nodige media-aandacht aan overhield.

Al meer dan tien jaar staat de muziek van Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk garant voor een avondje heerlijk uit je dak gaan met bekende en minder bekende songs uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De band speelt stampende covers van onder meer The Rolling Stones, The Who, Deep Purple en Lenny Kravitz, maar weet het publiek ook te raken met meer gevoeligere nummers  van Joe Bonamassa, Santana en Joe Cocker. De samenstelling van de band (drums/bas/lead-en sologitaar, zang en toetsen) laat ook toe dat er legendarische nummers van bv. Bozz Scaggs (Lido Shuffle), Manfred Mann’s Earth Band (Davey’s On The Road Again) en Queen (Tie Your Mother Down) ten gehore gebracht worden.

Vrijdag 1 juli 2016 staat Dr. Jekyll & Mr. Hyde dus op het podium van De Nozem met een avondvullend programma. De lekkerste rocknummers komen voorbij, waarbij de gemene deler is: met veel energie gebracht en kwalitatief op hoog niveau. Ter gelegenheid van het dubbele jubileum wordt tevens de geheel vernieuwde website (www.jekyllenhyde.nl) in de lucht gebracht.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven