28 maart 2024

Hulpactie voor slachtoffers aardbeving Ecuador

BEVERWIJK – Op zaterdag 9 juli 2016 wordt een unieke hulpactie voor Ecuador georganiseerd. Een gezellige dag met heerlijk traditioneel eten en drinken om slachtoffers van een aardbeving te helpen. Deze unieke actie wordt gehouden in het gebouw van het Leger des Heils aan de Geysendorfferlaan 4.

Op 16 april 2016 is het Latijns-Amerikaanse land Ecuador getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. In de weken daarna zijn nog vele naschokken gevolgd, met een kracht van meer dan 6 op de schaal van Richter. Het gevolg: vele honderden doden, vele gewonden en duizenden daklozen. Inkomstenbronnen zoals toerisme en landbouw zijn in sommige delen van het land weggevallen.

In het Nederlandse nieuws is hier weinig tot geen aandacht aan besteed. Een paar vriendinnen uit Ecuador hebben daarom besloten om zelf, in nauwe samenwerking met het Leger des Heils, een hulpactie op touw te zetten. Het idee: mensen krijgen een heerlijke, typisch Ecuadoraanse maaltijd voorgeschoteld tegen een vriendelijke prijs, waarvan de opbrengst volledig naar de aardbevingsslachtoffers gaat. Ook een kopje koffie of thee met gebak behoort tot de mogelijkheden. Gezelligheid gegarandeerd en er kunnen nog eens een hoop mensen mee geholpen worden ook. Het geheel start om 14:00 uur en duurt tot 20:00 uur.

Er kan ook direct gedoneerd worden op IBAN: NL27 RABO 0119 6839 89, t.n.v. Leger des Heils o.v.v. Noodhulp Ecuador.