Webstation ziet af van aanvraag vergunning lokale omroep

Webstation ziet af van aanvraag vergunning lokale omroep

Heemskerk 1 Comment 65

HEEMSKERK – De mensen achter het webstation Kennemer Radio 1 zien af van het aanvragen van een zendmachtiging om als publieke lokale omroep de frequentie van Heemskerk FM over te nemen. Dat laat het team via een verklaring op de eigen website weten. Onlangs liet men nog blijken er op uit te zijn de plek van de huidige lokale omroep in te nemen.

Dat men nu een andere koers vaart, is naar eigen zeggen ingegeven door het feit dat er spookverhalen de ronde zouden doen en dat medewerkers van het webstation door derden onder druk zouden zijn gezet. Met schrijft: “Deze angsten zijn gevoed door complexen bij enkele Heemskerk FM medewerkers en stammen nog uit de piratentijd, waar jaloezie en concurrentie bij sommige lieden hoogtij vierden.” In de jaren ’80 was Kennemer Radio 1 een illegaal radiostation in Heemskerk dat uitzend via de FM. Men zou graag legaal in de ether willen terugkeren, maar heeft dat plan vooralsnog in de koelkast gezet.

Uit de verklaring op de website blijkt ook dat in een eerder stadium door medewerkers van het webstation mededelingen aan de pers zouden zijn gedaan, zonder dat de leiding hiervan op de hoogte was. De verklaring op de eigen website moet duidelijk maken dat het hier om het officiële standpunt van de organisatie gaat. Ook schrijft men dat het niet meer nodig is om een FM-zender te hebben, aangezien onderzoek uitwijst dat steeds meer mensen radiozenders beluisteren via het internet.

Aanverwante artikelen

1 Reactie

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven