Brandweer vanaf maandag in staking voor betere pensioenen

Brandweer vanaf maandag in staking voor betere pensioenen

IJmond 0 Comment 199

IJMOND – Vanaf aanstaande maandag voor het brandweerkorps van Kennemerland, waartoe ook de regio IJmond behoort, actie. De werkgevers willen de pensioenleeftijd van brandweerpersoneel verschuiven van 60 naar 62 jaar en de brandweerlieden zijn het daar niet mee eens. Tijdens de staking blijft de veiligheid van de inwoners gegarandeerd, zo stelt men.

De stakingsactie heeft dan ook geen consequenties voor spoedeisende zaken, zoals het blussen van een brand of het redden van een mensenleven bij dreigende verdrinking of iets dergelijks. Gaat het echter om het uit een boom halen van een kat of een dergelijke niet levensbedreigende situatie, dan rukt de brandweer vanaf maandag niet uit. Ook wanneer bijvoorbeeld een kelder is ondergelopen en moet worden leeggepompt, zal de brandweer geen haast maken om zich naar de plek des onheils te begeven. De acties volgen op het verstrijken van een ultimatum dat door vakbond FNV was gesteld om de eisen van het brandweerpersoneel te aanvaarden. Aan die oproep werd door de werkgevers geen gehoor gegeven. Kennemerland is niet de enige regio waar gestaakt wordt, er sluiten zich steeds meer regio’s bij de actie aan.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven