Brainstormen met de gemeente over kunst in de Breestraat

Brainstormen met de gemeente over kunst in de Breestraat

Beverwijk 0 Comment 106

BEVERWIJK – De gemeente nodigt geïnteresseerde inwoners uit voor een brainstormsessie om mee te denken over de voorwaarden voor een kunsttoepassing in de Breestraat. Deze sessie vindt plaats op woensdag 29 juni 2016 van 19:30 uur tot 21:30 uur in de Agathakerk aan de Breestraat.

Het eeuwenoude hart van Beverwijk, de Breestraat met aanloopstraten en de Zeestraat, gaan op de schop. Het winkelhart krijgt een metamorfose, waarbij de openbare ruimte wordt voorzien van nieuwe bestrating, bomen, groenvakken en openbare verlichting. De nieuwe kunsttoepassing in de Breestraat draagt bij aan het scheppen van een prettig verblijfsklimaat, het versterken van de Breestraat als centrum van de stad, een flaneerplek/hangplek en de Breestraat als podium voor speciale gelegenheden. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat de kunsttoepassing gedragen wordt door de bezoekers en ondernemers van het centrum.

Na een presentatie over de Centrumvisie en een presentatie over kunst in de Openbare Ruimte wordt in groepen gebrainstormd over de kunsttoepassing. Met een aantal vragen worden de ideeën van de aanwezigen in kaart gebracht en wordt de uitkomst meegenomen in de opdrachtformulering.

Je kunt je opgeven tot 28 juni 2016 via e-mailadres s.elfrink@beverwijk.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen je aanwezig bent en in welke wijk je woont? Uit alle aanmeldingen maakt de gemeente een selectie waarin inwoners uit alle wijken vertegenwoordigd zijn. Nadrukkelijk wordt gesteld dat dus ook iedereen die in de wijken buiten het centrum woont hierbij van harte welkom is. Na aanmelding ontvangt iedereen bericht of men wel of niet is ingedeeld.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven