Spanning voor jaarlijkse zeepkistenrace loopt op

Spanning voor jaarlijkse zeepkistenrace loopt op

Wijk aan Zee 0 Comment 49

WIJK AAN ZEE(P) – De verwachtingen voor de jaarlijkse zeepkistenrace zijn dit jaar hooggespannen. Twee maal (2014 en 2015) lukte het de Duitser Hans Georg Wiemken om met zijn voertuig als snelste het parcours af te leggen. Lukt hem dat dit jaar opnieuw, dan gaat de wisselbeker definitief mee naar Duitsland.

Wiemken heeft echter concurrentie van ‘plaatselijke held’ Marc Petiet met zijn Chrevrolet Special. Petiet was in het verleden al goed voor meerdere goede resultaten bij het evenement en blijft bezig met het finetunen van het loopwerk van zijn voertuig. Ook is het Kennemer College weer van de partij, dit jaar met zeven voertuigen. Het Nova College heeft ook een voertuig in de strijd en er zijn nog meer nieuwkomers, van wie de organisatie nog niet weet wat ze in hun mars hebben.

Op vrijdag 1 juli 2016 zullen de voertuigen vanaf de strandopgang over de De Zwaanstraat naar beneden suizen. De race wordt door de organisatoren van komisch commentaar voorzien en brengt altijd veel mensen op de been. Aanvang: 19:00 uur.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven