Nieuwe ventilatoren Velsertunnel hangen op hun plek

Nieuwe ventilatoren Velsertunnel hangen op hun plek

Velsen 0 Comment 39

VELSEN – De nieuwe ventilatie van de Velsertunnel hangt op zijn plek. In totaal heeft Rijkswaterstaat 21 ventilatoren boven de tunnelmonden opgehangen. Ze vervangen de oude ventilatie via de kenmerkende torens op het tunneldak, de hyacinten.

Bij een brand wordt rook straks niet meer afgezogen, maar met de rijrichting mee de tunnel uit geblazen. Nu de ventilatoren zijn opgehangen, moeten ze nog geïnstalleerd en getest worden, net als ruim 50 andere systemen in de tunnel. Er wordt getest of iedere ventilator goed werkt en of ze goed samenwerken. Vervolgens wordt ook getest of het ventilatiesysteem goed samenwerkt met de andere veiligheidssystemen zoals de branddetectie en rookmelders, en goed reageert op de besturing vanuit de verkeerscentrale.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven