Taxibedrijf door gemeente berispt wegens ongeoorloofde reclame

Taxibedrijf door gemeente berispt wegens ongeoorloofde reclame

IJmuiden 0 Comment 61

IJMUIDEN – Ondernemer Henk van der Valk heeft volgens de gemeente Velsen gehandeld in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De eigenaar van het gelijknamige taxibedrijf parkeerde zijn opvallende yellow cab bij een adres aan de Heerenduinweg, terwijl hij daar niet woont. Ongeoorloofde reclame, oordeelde de gemeente. Hij kreeg telefonisch het verzoek om het voertuig weg te halen.

Het was niet eens de bedoeling van de ondernemer geweest om het voertuig op die locatie te parkeren. De opvallende auto, die alleen voor speciale gelegenheden gebruikt zal gaan worden, behoort nog maar kort tot het wagenpark van Van der Valk. Het is een voertuig dat geheel werd opgeknapt met behulp van originele onderdelen. Helaas ging het al bij de proefrit mis, omdat de accu het begaf. De auto werd geparkeerd bij iemand die zou gaan proberen om de accu weer aan de praat te krijgen, maar zover kwam het niet. Na eerst al een waarschuwing te hebben gehad dat de wagen niet goed geparkeerd stond, luidde vervolgens de aanklacht dat er sprake zou zijn van ongeoorloofde reclame. Kennelijk verkeerde men in de veronderstelling dat Van der Valk zijn bolide met opzet op die plek had neergezet, om reclame voor zijn bedrijf te maken. Overigens is er niet direct een boete opgelegd, maar gaat het in eerste instantie om een waarschuwing. Dankzij de actie van de gemeente Velsen en de daarop volgende aandacht in de media heeft Van der Valk nu in elk geval veel extra reclame die wel geoorloofd is.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven