Djamileh van Georges Bizet in lommerrijk Spaarnwoude

Djamileh van Georges Bizet in lommerrijk Spaarnwoude

Velsen-Zuid 0 Comment 191

VELSEN-ZUID – Op zondag 26 juni 2016 vindt in recreatiegebied Spaarnwoude een bijzondere uitvoering plaats. Onder de noemer ‘Opera in de polder’ zal het stuk Djamileh van Georges Bizet worden opgevoerd in concertzaal De Mooimakerij. Het betreft een samenwerking tussen het Amsterdams Conservatorium en drie solisten. Wie dat wil kan de voorstelling combineren met een aansluitend diner, geheel in stijl van de voorstelling.

Djamileh is één van de beroemdste scenes uit de opera. Haroun, de vrouwenversierder, wordt door Splendiano, zijn vriend, eens flink de oren gewassen als hij Djamileh wil gaan dumpen voor een andere schone. Djamileh zal hem verleiden en, zoals het hoort, met goed gevolg. De romantische muziek wordt vertolkt door drie professionele solisten; Madeleen van IJsselmuiden (mezzo sopraan, Djamileh), Sebastiaan Brouwer (tenor, Haroun) en
Henk Scheeper, (bariton, Splendiano). Zij worden bijgestaan door een koor en een 22-koppig orkest, gevormd door studenten van het Amsterdams Conservatorium onder leiding van dirigent Wim Leising. Concertzaal De Mooimakerij biedt een mooie ingetogen ambiance voor deze opera met zijn Oosterse inslag, de buikdansen van Djamileh en de opzwepende muziek van Georges Bizet. Voorafgaand wordt om 15:30 uur koffie en thee geserveerd, waarna het concert zal aanvangen om 16:00 uur.

Het publiek heeft de mogelijkheid om deze opera te combineren met een diner in de stijl van Auguste Escoffier, de wereldberoemde kok die de tot dan toe bestaande keuken veranderde naar de oorsprong van de hedendaagse. Deze chef leefde ten tijde van Georges Bizet. Het menu zal bestaan uit de echte klassieke gerechten zoals Escoffier aan zijn beroemdheden voorschotelde, zoals artisjokken a la Grecque met brioche, tournedos Rossini en als dessert de dame blanche van witte aalbessen met roomijs en witte chocoladesaus. Dit alles gekookt door chefkok Huub Sleper.
Aanvang operadiner: 18:00 uur. Einde: 20:00 uur. Entree concert: € 15,00 (inclusief koffie of thee, een glas prosecco en een hapje).
Operadiner: € 29,50 exclusief drankjes. Locatie: De Mooimakerij, Genieweg 14a en Villa Zomerdijk, Genieweg 1 in recreatiegebied Spaarnwoude. Meer informatie is op www.villazomerdijk.nl te vinden.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven