Buitenplaatsen uit de regio centraal in nieuw computerspel

Buitenplaatsen uit de regio centraal in nieuw computerspel

Velsen-Zuid 0 Comment 28

VELSEN-ZUID – Op de buitenplaats Beeckestijn zal op vrijdag 1 juli 2016 het nieuwe computerspel Buitenplaats Mobiel worden gelanceerd. In dit spel staan Beeckestijn en andere buitenplaatsen uit de regio centraal. Robert te Beest, wethouder in de gemeente Velsen, geeft samen met kinderen van basisschool De Toermalijn uit Driehuis het feestelijke startschot.

Buitenplaats Mobiel maakt buitenplaatsen op een spannende en verhalende manier toegankelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er zijn games voor Paviljoen Welgelegen (Haarlem), Landgoed Groenendaal (Heemstede), Buitenplaats Beeckestijn (Velsen-Zuid) en Huis Leyduin (Vogelenzang). De games zijn gratis door iedereen te spelen.

Op Buitenplaats Beeckestijn (game: Het Wapen van Beeckestijn) treft de speler Willem Boreel en zijn zoon Jacob. Willem wil de buitenplaats Beeckestijn verkopen voor de aanleg van het Noordzeekanaal. Maar dan komt hij tot een schokkende ontdekking: het Wapen van Beeckestijn is gestolen! De game is mede tot stand gekomen door financiële ondersteuning van de gemeente Velsen. De games zijn gratis te downloaden in de Google Play Store. Ze zijn dus alleen te spelen op Android-apparaten. Daarnaast is er een uitgebreid lespakket beschikbaar voor de groepen 5, 6 en 7 van het basisonderwijs. Alle informatie hierover is op www.buitenplaatsmobiel.com te vinden.

Rijke Amsterdamse stedelingen ontvluchtten in de periode 1600-1900 de drukke, stinkende stad en trokken zich in de zomer terug op hun weelderige buitenplaatsen. De regio Kennemerland kent nu nog vele buitenplaatsen. Buitenplaats Mobiel brengt de verhalen over deze bijzondere plekken weer tot leven. Met een mobiele app kunnen kinderen de schoonheid, natuur en geschiedenis van de buitenplaatsen in een spannende, interactieve speurtocht ontdekken. Dit kan op meerdere locaties, zodat gezinnen gestimuleerd worden om zoveel mogelijk buitenplaatsen te bezoeken. Zij kunnen de game op elk moment van de dag of het jaar spelen. Ook is er een lespakket ontwikkeld voor groep 5,6 en 7 van het basisonderwijs. De game wordt ontwikkeld door Cooking Fox en Society of Play.

Buitenplaats Mobiel is een programmaonderdeel van Buitenplaatsen in Beeld, een programma waarin de buitenplaatsen in Noord-Holland als cultuurhistorische identiteit centraal staan. Hiermee maakt Cultuurcompagnie Noord-Hollandse buitenplaatsen zichtbaar, enthousiasmeert zij nieuwe partijen voor samenwerking en bevordert zij onderlinge samenhang. Buitenplaatsen in Beeld komt tot stand in opdracht van de provincie Noord-Holland. Zie ook: www.buitenplaatseninbeeld.nl.

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven