Gesprek met auteur Karel Eijkman in dorpskerk

Gesprek met auteur Karel Eijkman in dorpskerk

Bloemendaal 0 Comment 40

BLOEMENDAAL – Op zondag 19 juni 2016 is Karel Eijkman, kinderboekenschrijver en dichter, de gast van Aeropagus Bloemendaal. In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat Ad van Nieuwpoort met hem in gesprek over zijn werk. De Bloemendaalse Niki Jacobs zingt Jiddische liederen en Pieter Jan Cramer begeleidt haar.

Karel Eykman bracht vrijwel zijn hele leven schrijvend door. Of het nu was voor de krant, een kinderboek, radio, televisie of jeugdtheater. Hij maakte meer dan zestig boeken, waarvoor hij onder andere een Zilveren en een Gouden Griffel kreeg. Ook schreef Karel Eykman meer dan duizend liedjes. Wie is de man die meewerkte aan programma’s als De Stratenmakeropzeeshow, De film van Ome Willem, het Klokhuis en Sesamstraat? Wie zit er achter de talloze speelse, vrijzinnige Bijbelse gedichten met steeds weer die kwinkslag? Ad van Nieuwpoort spreekt met de man die ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag de bundel ‘Jaarringen in 80 gedichten’ schreef, een poëtisch zelfportret en tevens een zeer persoonlijke geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Het gesprek met deze markante persoonlijkheid zal worden omlijst met Jiddische liederen van de Bloemendaalse zangeres Niki Jacobs. Accordeonist en pianist Pieter Jan Cramer begeleidt haar. Niki Jakobs zingt al meer dan vijftien jaar Jiddische liederen en wordt geroemd om haar zuivere stem, haar interpretaties én vernieuwde kracht als het om nieuw geschreven Jiddische liederen gaat. Dit alles vindt plaats van 16:00 tot 17:00 uur in de dorpskerk aan het Kerkplein te Bloemendaal. Na afloop is er de gelegenheid elkaar te kunnen ontmoeten. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven