Treinreizigers Kennemerlijn nog steeds als haringen in een ton

Treinreizigers Kennemerlijn nog steeds als haringen in een ton

IJmond 0 Comment 179

IJMOND – Het blijft kommer en kwel op de spoorlijn tussen Hoorn en Amsterdam. De treinverbinding, die bekend staat als de Kennemerlijn, wordt steeds weer bij reizigersorganisatie Rover gemeld als bron van ergernis. Sinds NS de intercityverbinding schrapte, moet de Sprinter alle reizigers over het traject door de IJmond vervoeren. Dat levert overvolle coupés op en veel klagende mensen.

Via de sociale media wordt de Sprinter die door deze regio rijdt al smalend de feesttrein genoemd, maar een feestje is het allerminst om met de trein te reizen. Rover heeft voor het melden van overvolle treinen de website www.volletreinen.nl in het leven geroepen en uit de meldingen die via die website binnenkomen blijkt dat de Kennemerlijn een grote bron van ergernis is. Daarom is Rover zelf maar eens een kijkje gaan nemen op de stations van Beverwijk, Haarlem en Uitgeest. Samen met een medewerker van NS werd de drukte geobserveerd en daarbij bleek dat er in sommige gevallen sprake was van een ongelijkmatige verdeling van de reizigers over de gehele trein. Er waren treinstellen die overvol waren en waar de reizigers moesten staan, terwijl in het volgende treinstel dan nog zitplaatsen beschikbaar waren. Er werden echter ook treinen gezien die echt overvol waren, dat waren de treinen die om 18:04 en om 18:34 uur vanuit Amsterdam waren vertrokken. NS heeft die twee ritten deze week qua capaciteit uitgebreid.

Dit is de top 5 van de treinverbindingen waarover door reizigers het vaakst bij Rover werd geklaagd in mei en juni van dit jaar:

Mei 2016 (1719 klachten):

  1. Hoorn – Alkmaar (Sprinter Hoorn – Haarlem – Amsterdam)
  2. Haarlem – Uitgeest (Sprinter Amsterdam – Haarlem – Hoorn)
  3. Uitgeest – Haarlem (Sprinter Hoorn – Haarlem – Amsterdam)
  4. Gouda – Breukelen – Amsterdam Bijlmer Arena
  5. IC Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal, komend uit Nijmegen

April 2016 (1661 klachten):

  1. Haarlem – Uitgeest (Sprinter Amsterdam – Haarlem – Hoorn)
  2. Intercity Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal (komend uit Nijmegen)
  3. Uitgeest – Haarlem (Sprinter Hoorn – Haarlem – Amsterdam)
  4. Hoorn – Alkmaar (Sprinter Hoorn – Haarlem – Amsterdam)
  5. IC Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal (komend uit Eindhoven)

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven