GroenLinks wil groene stroom nog groener hebben

GroenLinks wil groene stroom nog groener hebben

Beverwijk 0 Comment 34

BEVERWIJK – De groene stroom, die de gemeente afneemt, is nog niet groen genoeg. GroenLinks constateert op basis van een onderzoek dat SOMO in opdracht van Greenpeace heeft uitgevoerd, dat de gemeente Beverwijk weliswaar groene stroom afneemt, maar dat de groene stroom die de gemeente Velsen afneemt bij dezelfde leverancier nóg groener is.

Het verschil blijkt te zitten in het feit dat de Velsense groene stroom kan worden gegarandeerd op basis van certificaten, terwijl Beverwijk die volgens de rapportage van SOMO niet heeft. De raadsfractie van de partij wil daarover opheldering van burgemeester en wethouders. Ook wil men weten of de gemeente groen gas inkoopt. De groene stroom die Beverwijk en Velsen afnemen wordt geleverd door Greenchoice, Heemskerk koopt groene stroom bij afvalverwerker HVC. GroenLinks wil weten of er plannen bestaan om die inkoop te bundelen en samen bij dezelfde leverancier in te kopen.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven