Pop van PVC-buizen als mascotte voor kunstopleidingen

Pop van PVC-buizen als mascotte voor kunstopleidingen

Beverwijk 0 Comment 177

BEVERWIJK – In basisschool De Anjelier staat momenteel een bijzonder kunstwerk, voornamelijk vervaardigd uit PVC-buizen. Mister PVC is het resultaat van de lessen die Maud de Regt als docent beeldende kunst verzorgt bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. De PVC-man reist de komende tijd door de gemeente om de creatieve opleiding te promoten.

Mister PVC heeft alles in zich om woest aantrekkelijk gevonden te worden. Met een van kleur veranderend lichtgevend hoofd en een begeerlijk beschilderd lichaam van buizen, biedt hij passanten een blik in zijn boek. In dat boek is de opbrengst van alle cursisten te zien. Mensen die een seizoen lang de volle vrijheid kregen, plus een berg aan materialen. “Dat is geen opbrengst meer, maar pure winst. Vooral omdat jong en oud zo veel plezier aan het creëren beleven. Het enthousiasme spat van de pagina’s in dat boekje af, waarmee duidelijk wordt dat wie zonder regels en mét een schat aan materiaal en inspirerende begeleiding volledig los mag gaan, tot grote hoogten stijgt”, aldus het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Foto’s op hout printen, gipsmallen maken, sculpturen maken van ijzerdraad en panties, aquarelleren door bellen te blazen met verf, je kunt het zo gek niet bedenken. Eenmaal per maand wordt een workshop georganiseerd waarin iedere keer een andere techniek aan bod komt. De eerstvolgende workshop heet Foto Transfer en vindt plaats op 14 juni 2016 van 19:30 tot 21:30 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor inschrijven door te mailen naar info@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl. Intussen reist Mister PC binnenkort naar de de bibliotheek aan het Kerkplein. Op 26 juni 2016 is de pop te zien tijdens de Sunday Fair op de Breestraat en vanaf 28 juni 2016 op diverse openbare locaties. Wie valt er voor zijn charmes?

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven