Verbodsbord bij ruïne roept veel vraagtekens op

Verbodsbord bij ruïne roept veel vraagtekens op

Santpoort-Zuid 1 Comment 649

SANTPOORT-ZUID – Een verbodsbord bij de entree van de ruïne van Brederode heeft de gemoederen flink bezig gehouden. Veel mensen hebben het bord gezien, maar slechts weinigen kennen de betekenis ervan. Via social media werd volop gespeculeerd over de bedoelingen van het bord.

Wanneer iemand zich keurig aan alle regels wil houden, is het wel handig om die regels ook te kennen. Een verbodsbord zou duidelijk moeten maken welke beperking er geldt, maar in dit geval schept het bord allerminst helderheid, simpelweg omdat velen de betekenis ervan nog niet kennen. Omroep IJmond nam de proef op de som en liet de foto van het bord aan een aantal willekeurige passanten zien. “Iets met een robot?”, opperde iemand als suggestie. Een ander hield het erop dat het waarschijnlijk iets te maken heeft met vrachtwagens. “Ik denk dat het twee kranen zijn. Warm en koud water!”, antwoordde een derde. Ze hebben het allemaal fout, de afbeelding op het bord stelt namelijk een drone voor.

Het bord is bij de ingang van de ruïne van Brederode geplaatst om duidelijk te maken dat het niet is toegestaan om met een drone in het gebied te vliegen. De beheerders van de ruïne zagen in de afgelopen tijd regelmatig dergelijke vliegende objecten voorbij komen en dat leidde tot irritatie. Daarom is uiteindelijk besloten om een verbod op drones in het gebied in te stellen. Of dat verbod goed nageleefd zal worden, is gezien de onbekendheid van het verbodsbord echter sterk de vraag. Mogelijk wordt in de toekomst een verduidelijkende tekst onder het bord geplaatst.

1 Reactie

  1. Raymond Robart 8 juni 2016 bij 11:54

    Dit is geen officieel verkeersbord en kan dus gewoon genegeerd worden. Bovendien is het bijzonder onduidelijk wat er precies bedoeld wordt. Het lijkt mij ook niet dat het verkeersbord door de gemeente Velsen of een andere bevoegde overheidsinstantie is geplaatst. Het heeft m.i. dan ook geen enkele rechtsgeldigheid. Mocht je er dus met je drone langs vliegen, is er geen hond die je daarvoor kan bekeuren.
    Bron https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersregels/vraag-en-antwoord/welke-verkeersborden-en-verkeersregels-gelden-in-nederland

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven