Witteveen Groep viert 40-jarig bestaan

Witteveen Groep viert 40-jarig bestaan

Velserbroek 0 Comment 128

VELSERBROEK – Het 40-jarig bestaan van de Witteveen Groep is afgelopen vrijdag gevierd met een zinnenprikkelend feest waarbij ruim 200 relaties aanwezig waren. In de belevingsshowroom aan de Meubelmakerstraat werd tevens stil gestaan bij het 25-jarig jubileum van directeur Vincent Klopper en het afscheid van medewerker Gerard Broekhof, die met pensioen gaat.

Witteveen groeide onder leiding van Klopper uit tot een totaalbedrijf voor kantoorefficiency met circa 40 medewerkers en (momenteel) vestigingen in Velserbroek en Nijmegen. Vanaf het moment dat Klopper zijn baan als vertegenwoordiger bij Panasonic in 1991 inruilde voor directeur/medeaandeelhouder bij Witteveen Kantoorinstallaties in IJmuiden, draait alles om groei. “Wij investeren al 25 jaar in medewerkers, nieuwe automatiseringssystemen en overnames. Dat is nodig om mee te kunnen doen met de grote spelers in de markt. Die filosofie had ik een kwart eeuw geleden en volg ik vandaag de dag nog steeds.” Witteveen nam sinds 1997 vijftien bedrijven over, vooral in Noord-Holland.

In een sterk veranderende markt worden service en persoonlijke aandacht steeds belangrijker. De filosofie van Klopper sluit daar naadloos op aan. “Wij hebben bijna één servicemedewerker op elke salesmedewerker. Dit stelt ons in staat vrijwel direct te reageren op serviceaanvragen. We verschuilen ons nergens achter. Daarom staat mijn mobiele nummer ook gewoon op de website. Bereikbaarheid is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.” De filosofie van Klopper wordt ook gedragen door zijn medewerkers, want er is opvallend weinig verloop. “Wij investeren doorlopend in bijvoorbeeld scholing, zegt Klopper. ‘Daardoor is het commitment hoog.”

Met een glimlach: “Als je hier drie jaar werkt, dan is de kans heel klein dat je nog ergens anders heen gaat.” Een goed voorbeeld is Gerard Broekhof, die ruim 32 jaar als manager technische dienst bij het Velsense bedrijf werkt en dit jaar met pensioen gaat.
In 2015 werd Witteveen opgedeeld in een aantal werkmaatschappijen, volgens Klopper een ‘marktgerichte stap’ omdat de online vindbaarheid omhoog moest: “Dat kan alleen als je je profileert als specialist met aparte websites die zich richten op een bepaald deel van de markt.”

De Witteveen Groep vormt de ‘paraplu’ waaronder Printec Office Solutions (ICT, printing & scanning), Witteveen.com (kantoorartikelen & supplies), Office Projects (kantoormeubilair & projectinrichting) en Office Designers (ontwerp & consultancy) vallen. Zie ook www.witteveengroep.nl. Vincent Klopper is naast directeur van de Witteveen Groep ook bestuurslid van Ondernemersvereniging IJmond en Bedrijventerrein Broekerwerf. Hij is ook betrokken bij tal van maatschappelijke initiatieven, zoals GreenBizz IJmond.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven