Wijk aan Zee maakt zich op voor vierde seizoen Smaakmarkt

Wijk aan Zee maakt zich op voor vierde seizoen Smaakmarkt

Wijk aan Zee 0 Comment 154

WIJK AAN ZEE – Het was een schot in de roos, drie jaar geleden. Een markt met lekkere hapjes en drankjes, waar vooral de ontmoeting centraal staat. Een soort grote reünie van dorpsbewoners, maar waar ook iedereen van verder weg van harte welkom is. Gezellig met elkaar praten, genietend van al het lekkers en luisterend naar live muziek. Dat is het concept van de Smaakmarkt, die volgende maand het vierde seizoen in gaat.

Acht weken lang wordt het weer een drukte van belang op het Julianaplein. Op de Smaakmarkt staan marktkraampjes en complete rijdende keukens met bijzondere gerechten. Producten die op het land groeien, die vaak zelf gemaakt zijn, die op een bijzondere manier gepresenteerd worden en die ter plekke genuttigd kunnen worden. Je vindt er gerechten van de plaatselijke horeca, hapjes en drankjes uit verschillende culturen, elke keer weer een verrassing. Voor de standhouders zijn de tarieven dit jaar verhoogd. Een noodzakelijke maatregel, aangezien de gemeentelijke subsidie vanuit het aanjaagfonds niet meer beschikbaar is. De organisatie, die geheel bestaat uit vrijwilligers, is ervan overtuigd dat dit geen belemmering zal vormen voor deelname aan de markt. De ervaring heeft immers uitgewezen dat de bezoekers massaal toestromen, dus de kassa kan flink rinkelen. Menig standhouder moest in de afgelopen seizoenen ‘nee’ verkopen in de loop van de avond, omdat er een run op het vele lekkers was geweest.

De Smaakmarkt van Wijk aan Zee vindt plaats op 8, 15, 22 en 29 juli en op 5, 12, 19 en 26 augustus 2016. Standhouders kunnen zich via www.smaakmarkt.com aanmelden voor deelname.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven