Stroomkabels marktkramen moeten veilig worden aangebracht

Stroomkabels marktkramen moeten veilig worden aangebracht

Beverwijk 0 Comment 45

BEVERWIJK – De stroomkabels voor de marktkramen, die sinds enige tijd op zaterdag langs de Breestraat staan, moeten veilig worden aangebracht. De handelaren zullen hier door de gemeente nog eens extra op worden gewezen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten in reactie op vragen van de partij Gemeentebelangen. De fractie had vragen gesteld over de nieuwe versmarkt die op zaterdag is verschenen.

Gemeentebelangen wil versnippering van het aanbod voorkomen en deed de suggestie om de kramen naar de Zeestraat te verplaatsen. Daar wordt eens in de maand de vers- en brocantemarkt georganiseerd, het aanbod van de kramen op de Breestraat sluit hier goed bij aan. Het college wijst er echter op dat de handelaren zelf bepalen waar ze willen staan en vervolgens voor die locatie een vergunning aanvragen. Wanneer er geen concrete weigeringsgrond is, moet die vergunning gewoon door de gemeente worden verleend. Op de Breestraat levert dat wel een praktisch probleem op. Tijdens de reguliere weekmarkt op woensdag staan de kramen op het fietspad. De fietsers maken dan gebruik van de hoofdrijbaan, die tijdens de markt is afgesloten voor het autoverkeer. Op zaterdag is dat niet het geval, de kramen staan dan op het trottoir en de kabels lopen over het fietspad naar de dichtstbijzijnde elektriciteitskast. Dat leidde volgens Gemeentebelangen al bijna tot ongevallen, doordat fietsers de kabels niet tijdig opmerkten of erdoor weggleden.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven