Gemeente onderzoekt veiligheid rotondes

Gemeente onderzoekt veiligheid rotondes

Heemskerk 0 Comment 59

HEEMSKERK – Duizend inwoners hebben een enquête ontvangen waarin ze hun ideeën en ervaringen met betrekking tot rotondes kunnen beschrijven. Het gaat om een aanvullend onderzoek van de gemeente naar de verkeersveiligheid van de rotondes in Heemskerk. In februari is al een oproep gedaan aan inwoners om hun mening te geven via inloopbijeenkomst in de raadzaal en door via internet te reageren.

De gemeente wil graag een veilige verkeersomgeving voor haar inwoners. De belangrijkste bron van informatie is de groep mensen die deelnemen aan het verkeer in Heemskerk. Daarom is de gemeente in samenwerking met verkeersadviesbureau Mobycon een onderzoek aan het doen. Dit onderzoek spitst zich nu verder toe op de verkeersveiligheid bij het kruispunt De Baandert / Mozartstraat en de 18 rotondes binnen de gemeente.

Om de ervaringen van Heemskerkse weggebruikers op te halen, is afgelopen week een enquête verstuurd naar 1000 willekeurige adressen in de gemeente. Daarin wordt gevraagd naar ervaringen rond de verkeersveiligheid van rotondes in Heemskerk. Ook mensen die de enquête niet hebben ontvangen, kunnen hun ervaringen delen. De enquête is tot 16 juni 2016 ook online in te vullen. Naast de resultaten uit de enquête gaat Mobycon eind juni bij elke rotonde enkele uren het verkeer observeren en vastleggen hoe de situatie ter plaatse is. Alle informatie moet leiden tot een goed beeld van eventuele knelpunten en de mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

Op de foto de rotonde op de kruising Ruysdaelstraat / Carel van Manderstraat.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven