29 maart 2024

Erik van Toor interim manager schouwburg en kunstencentrum

VELSEN – Erik van Toor is aangesteld als interim manager van Stadsschouwburg Velsen en Kunstencentrum Velsen. Hij neemt de leiding in de beide organisaties over van Jacob Bron, die tijdelijk wat meer afstand neemt. Bron heeft daartoe in overleg met het bestuur besloten. De organisaties hebben de afgelopen tijd verlies geleden.

Enige tijd geleden heeft het bestuur de hulp ingeroepen van Erik van Toor als extern deskundige. Hij werd ingeschakeld om een onderzoek te verrichten naar de randvoorwaarden voor een andere (financiële) organisatie. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat er twee efficiënte, minder kwetsbare en structureel financieel gezonde organisaties ontstaan. Om dat onderzoek zo doelmatig mogelijk te laten verlopen, hebben directeur Jacob Bron en het bestuur van de Stichting Stadsschouwburg Velsen en de Stichting Kunstencentrum Velsen in onderling overleg besloten dat Jacob Bron tijdelijk een stapje terug doet en even letterlijk wat meer afstand neemt van de beide instellingen.

Samen met de stafleden zal Erik van Toor nu de dagelijkse operatie voortzetten. Het al eerder ingezette proces omtrent de optimalisatie van de werkprocessen en de financiële administratie bij de twee organisaties komt daarmee in een stroomversnelling. Het doel is de verdere stijging van het opgelopen tekort tegen te gaan en hiermee de continuïteit van de ondernemingen ook op langere termijn te garanderen. Over de te nemen maatregelen onderhoudt het bestuur nauw contact met de verschillende stakeholders, waaronder de Gemeente Velsen. Overigens gaan alle activiteiten gewoon door en is het programma voor het seizoen 2016/2017 vrijwel rond.