29 maart 2024

Aad Leek hijst vlag in top op hoogste punt woontoren Korona

BEVERWIJK – Vanmiddag heeft Aad Leek, directeur van woningcorporatie WOONopMAAT, de vlag gehesen op het hoogste punt van woontoren Korona aan de Plesmanweg. Op zestig meter hoogte hees hij de Nederlandse driekleur in de vlaggenmast, om het behalen van het hoogste punt van het gebouw te markeren. Het is de hoogste woontoren in de IJmond geworden, het pand wordt gebouwd door Van Rhijn Bouw uit Katwijk.

Directeur Hans van Rhijn is bijzonder trots op het bouwproject. “We mogen als middelgroot bouwbedrijf even in de eredivisie van de bouwsector meedraaien”, zo verwoordde hij zijn gevoelens tijdens de feestelijke receptie voor alle bij het bouwproject betrokken partners. Vertegenwoordigers van de pers en toekomstige bewoners van de koopappartementen in het gebouw mochten alvast even naar boven om een kijkje te nemen in het pand zelf. Dat is overigens nog lang niet klaar, alleen het geraamte staat er nog maar. Rond de jaarwisseling worden de eerste sleutels uitgereikt.

Wethouder Cecilia van Weel-Niesten was namens het Beverwijkse college aanwezig bij de viering van het hoogste punt. Zij heeft het bouwproject Plantage in haar portefeuille en toonde haar vreugde over de voortgang ervan. Tegen Aad Leek zei ze: “Ondanks dat jullie hoofdkantoor in Heemskerk staat, heb je getuigd van Beverwijkse lef.” De wethouder doelde hiermee op het feit dat de woningcorporatie het uiteindelijk aangedurfd heeft om het kostbare project in een financieel moeilijke tijd te realiseren. Vanaf de bovenste verdieping hebben de bewoners straks een weids uitzicht over de gehele regio. Wie dat uitzicht zelf alvast wil ervaren, kan morgen tussen 10:00 en 16:00 uur deelnemen aan een rondleiding door het complex in aanbouw. Hiervoor dient men zich te melden bij de informatiekraam die dan op de bouwplaats staat.