29 maart 2024

Sociale ondernemers gezocht voor Beursvloer IJmond-Noord

IJMOND – De organisatie van Beursvloer IJmond-Noord heeft zich de afgelopen weken samen met de Vrijwilligerscentrale Beverwijk-Heemskerk actief gericht op de werving van maatschappelijke organisaties en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Het aantal maatschappelijke organisaties dat zich reeds heeft aangemeld voor de zesde editie van Beursvloer IJmond-Noord tikt bijna de veertig aan. Nu ligt de bal bij de ondernemer om zich in groten getale aan te melden om aan de vraag van de maatschappelijke organisaties te kunnen voldoen.

De organisatie van de Beursvloer hoop dat een flink aantal ondernemers zich de komende weken zal aanmelden om deze editie, die op 28 juni 2016 plaatsvindt bij ADO’20 in Heemskerk, tot een groot succes te maken. Het mooie aan veel van de vragen van maatschappelijke organisaties is dat deze door zeer uiteenlopende bedrijven kunnen worden ingevuld. Zo kan het personeel van een accountantskantoor prima de speeltuin opknappen (teambuilding!) en kan het personeel van de bouwmarkt ook mee als vrijwilliger met een uitje van bewoners van een verzorgingstehuis. Deals hoeven niet altijd branche gerelateerd te zijn! Denk aan het opknappen van gezamenlijke balkonnetjes, tuinen en woonkamers, het timmeren van een kippenhok, het schilderen van het verblijf voor de ezeltjes. Een dagje uit organiseren voor vrijwilligers, collecteren, het organiseren van een (sport)toernooi. Nog een zeer uitdagende vraag: om met zeer moeilijke jongeren een middag te gaan klussen.

Er wordt veel juridisch advies gevraagd, veelal door bestuursleden van beginnende stichtingen of verenigingen. Ook worden communicatietrainingen (“Hoe presenteer ik mij als organisatie”) en trainingen voor penningmeesters gevraagd. Daarnaast is men op zoek naar hulp bij het aanvragen subsidie en is er een grote vraag naar netwerktrainingen. Ook worden soms materialen gevraagd, zoals verf, schroeven en hout voor diverse klussen, maar spullen voor de aankleding van een ruimte (plantjes) of spullen voor een dagje weg (fruit, lunchpakketjes, drinken etc.)

Ook sportartikelen, 2e hands fietsen, oude computers, een leuke give-away om vrijwilligers mee te bedanken en ruimtes. Veel organisaties hebben geen eigen ruimte hebben en zoeken ruimte om te presenteren of spreekuur te draaien. De tegenprestaties die de organisaties kunnen leveren zijn zeer uiteenlopend; het organiseren van een leuk uitje voor het personeel, advertenties en reclames in zowel clubbladen als social media, een tv-reportage, een feestje, high tea, taarten, gebruik maken van bepaalde voorzieningen etc. Een actueel overzicht van vraag en aanbod verschijnt regelmatig op www.beursvloerijmondnoord.nl. Hier is ook alle relevante informatie over de Beursvloer terug te vinden, kan men zich aanmelden en er staat wekelijks een vernieuwde lijst met aanmeldingen gepubliceerd.