Schilderworkshop bij Fort aan den Ham tijdens natuurfestival

Schilderworkshop bij Fort aan den Ham tijdens natuurfestival

Uitgeest 0 Comment 33

UITGEEST – Op zondag 12 juni 2016 wordt in het kader van het natuurfestival ‘NATUURlijk Forten’ van de Stelling van Amsterdam  een schilderworkshop georganiseerd. Het onderwerp is de natuur rondom, op en bij Fort aan den Ham. De workshop start om 11:00 uur en wordt gegeven door de Heemskerkse Joke van Bree.

De forten van de Stelling van Amsterdam organiseren natuuractiviteiten in het weekend van 11 en 12 juni 2016 tijdens natuurfestival ‘NATUURlijk forten’. De Stelling van Amsterdam ligt in een verrassend groen landschap met prachtige stille plekken, waar de natuur zijn gang is gegaan. Door de Kringenwet mocht er binnen een kring van 1000 meter rondom de forten alleen onder strenge voorwaarden worden gebouwd of geplant. Ook Fort aan den Ham in Uitgeest doet mee aan de activiteiten en organiseert een lezing over de forten in de omgeving, een lezing over bijen en de reeds genoemde workshop.

Op en rond het fort zijn prachtige natuurplekjes om te schilderen. De deelnemers nemen zelf hun schildersspullen mee (veldezel, olie- of acrylverf, een doek of papier om op te schilderen, penselen). Ook een lunch, pet, zonnebrandcrème en wat verder nodig is, dient men zelf mee te brengen. De workshop is uiterlijk om 15:00 uur afgelopen.  De kosten voor deelname bedragen € 25,00 per persoon. Dit is inclusief de entree van het fort en twee consumpties. Op beperkte schaal kan er ook een schilderspakket gehuurd worden (veldezel, penselen, olieverf, verdere benodigdheden, een doek om op te schilderen). De kosten hiervoor bedragen € 15,00. Meer informatie over de workshop en opgeven hiervoor bij Joke van Bree (www.jokevanbree.nl / jokevanbree@hotmail.com).

Het fort is te vinden naast de spoorlijn Uitgeest-Assendelft op het adres Busch en Dam 13 te Uitgeest. Meer informatie over de natuuractiviteiten is te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl en www.fortaandenham.nl.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven