Nieuwe conceptstore KaasCous opent aanstaande zaterdag

Nieuwe conceptstore KaasCous opent aanstaande zaterdag

Beverwijk 0 Comment 460

BEVERWIJK – Aanstaande zaterdag opent de nieuwe conceptstore KaasCous haar deuren aan de Zeestraat 16. Om 11:00 uur wordt de winkel officieel geopend door de Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali en zijn vrouw Saīda Benali (zie foto). Samen schreven zij het vrolijke huis-, tuin- en keukenkookboek Casa Benali, het Marokkaanse huis-, tuin- en keukenkookboek. De opening valt samen met de maandelijkse vers- & brocantemarkt op de Zeestraat.

De naam van KaasCous verwijst naar de Nederlandse en Marokkaanse achtergrond van Jacqueline Makbouli, de bedenker van het concept. ‘Kaas’ wordt op straat vaak gebruikt om Nederlandse mensen aan te duiden. De ‘Cous’ staat natuurlijk voor Couscous, het populaire gerecht uit Noord-Afrika. KaasCous neemt je mee naar het oosten door een klein maar fijn assortiment aan kruiden, noten, arganolie (onder eigen label), aardewerk en woonaccessoires uit voornamelijk de Maghreb (Noord-Afrika) aan te bieden.

Bij KaasCous vind je ook producten met andere Arabische en Oriëntaalse invloeden. Daarnaast is het mogelijk een kookworkshop te volgen bij de Marokkaanse Amoorah Kartoubi onder de naam Amoorah by KaasCous. Ook geeft KaasCous ruimte aan lokale initiatieven, zoals de zoete olijven van Lenny’s Special uit Beverwijk en de Wijk aan Zeese Aertz Mosterd. Daarnaast vind je er producten uit de lijn van Nadia & Merijn’s Souqh. Nadia & Merijn staan bekend om hun liefde en passie voor de grote Mediterrane keuken die zij in hun kookshow op 24kitchen laten zien. Verder is er het nodige aan woonaccessoires te vinden, waaronder talrijke kleurige poefs en aardewerk.

Op zaterdag om 11:00 uur wordt het lint doorgeknipt door Abdelkader & Saïda Benali en wordt de sleutel symbolisch overhandigd aan eigenaresse Makbouli. Daarna worden de boeken in KaasCous gesigneerd en verkocht door het schrijversechtpaar.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven