Lekker lezen tijdens je vakantie dankzij de VakantieBieb

Lekker lezen tijdens je vakantie dankzij de VakantieBieb

IJmond 0 Comment 343

IJMOND – De bibliotheken in de regio hebben zich intussen alweer voorbereid op de komende vakantieperiode. Deze week is de VakantieBieb geopend. Met behulp van de speciale app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke collectie e-books op smartphone of tablet.

Voor de jeugd is de VakantieBieb gisteren opengegaan, de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf juli. Er zijn dit jaar nog meer titels te downloaden, zestig in totaal, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.

Titels voor kinderen
De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische boeken. Kinderen van 6 tot 9 jaar kunnen bijvoorbeeld helemaal opgaan in het verhaal Iep! van Joke van Leeuwen of raadsels oplossen en moppen lezen in Nog een mop? van Erik van Os. Kinderen tussen 9-12 jaar kunnen wegdromen bij de avonturen van Samuel en Tess in Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz. Ook jongeren ouder dan twaalf jaar kunnen een keuze maken uit diverse leuke e-books en mogen misschien al een enkel volwassen boek lezen.

Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen tijdens de zomervakantie e-books van de bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. En dat doen ze graag: “Ik vind de vakantieapp super leuk, want nu mag ik wel op de tablet en anders niet.” (Ingestuurde reactie op VakantieBieb 2015.) Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de bibliotheek.

Ook ruime keuze voor volwassenen
Niet alleen voor kinderen biedt de VakantieBieb-app uitkomst, ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om dertig titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken, voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: Vader van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d. Heijden met De helleveeg; Youp van ‘t Hek in Nederland volgens Youp en Cruise van Suzanne Vermeer.

Lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor op vakantie.

Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). “Mijn dochter (11) heeft dyslexie, wil nooit boeken lezen, maar leest nu voor het eerst zelf op de iPad! – een blije moeder.”

VakantieBieb kinderen: 1 juni t/m 31 augustus 2016
VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2016

Meer informatie is te vinden op de websites van de bibliotheken:
www.bibliotheekijmondnoord.nl
www.bibliotheekvelsen.nl

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven