Ossel waarschijnlijk voorlopig nog burgemeester Beverwijk

Ossel waarschijnlijk voorlopig nog burgemeester Beverwijk

Beverwijk 0 Comment 130

BEVERWIJK – Freek Ossel blijft naar verwachting tot zeker in 2017 aan als waarnemend burgemeester. Per 2 september 2014 ging hij in die functie aan de slag, nadat burgemeester Han van Leeuwen bekend had gemaakt wegens ziekte enige tijd afwezig te zijn. De aanstelling van Ossel was in eerste instantie voor een half jaar, maar werd vervolgens steeds verlengd. Uit de eerste bestuursrapportage van 2016 blijkt dat de gemeente er rekening mee houdt dat Ossel ook een deel van 2017 nog als waarnemer zal optreden.

Voor het jaar 2016 moet de gemeente een bedrag van 144.000 euro extra reserveren om de salariskosten van Ossel te dekken. In de toelichting bij dit bedrag staat: “Naar verwachting wordt de waarneming gedurende 2016 en gedeeltelijk in 2017 voortgezet. Han van Leeuwen kampte voorafgaand aan zijn gedwongen rustpauze al met gezondheidsproblemen, maar probeerde zijn ziekteverlof zo lang mogelijk uit te stellen, zodat hij de roerige periode rond de verkiezingen en de vorming van een nieuw college, begin 2014, nog in functie kon zijn. Hij kampte met een vorm van slaapapneu en was volkomen uitgeput geraakt. Hoewel hij geleidelijk aan de beterende hand is, neemt het herstel veel meer tijd in beslag dan aanvankelijk werd voorzien. Of hij nog terugkeert in het stadhuis, is vooralsnog niet bekend. Zolang daarover geen duidelijkheid bestaat, zit de gemeente nog met dubbele lasten voor het burgemeesterssalaris.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven