Zelf kaas maken tijdens workshop informatieboerderij Zorgvrij

Zelf kaas maken tijdens workshop informatieboerderij Zorgvrij

Velsen-Zuid 0 Comment 59

VELSEN-ZUID РWie altijd al een zelf een kaasje heeft willen maken kan hiervoor op 4 juni 2016 bij informatieboerderij Zorgvrij terecht. Tijdens de workshop leer je van de verse melk (van de koeien van Zorgvrij) stap voor stap je eigen kaasje te maken. Je wordt ontvangen met koffie of thee. Tijdens het bereiden van het kaasje  is er ook nog tijd om boter te maken, die daarna op een plak ontbijtkoek wordt gesmeerd. Ook is er genoeg tijd om een kijkje in de stallen te nemen.

De workshop begint om 11:00 uur en duurt ongeveer drie uur. Er kunnen maximaal 20 personen meedoen, iedereen vanaf 12 jaar kan zich voor deelname aanmelden. Wees er wel snel bij, want vol is vol en aanmeldingen dienen uiterlijk morgen binnen te zijn. Mail hiervoor naar zorgvrij@spaarnwoude.nl. Smaakt het kaasmaken naar meer, dan kun je na afloop van de workshop bij pannenkoekenboerderij Onder de Platanen nog meedoen met een kaasproeverij van echte Hollandse kazen.

Informatieboerderij Zorgvrij ligt midden in het recreatiegebied Spaarnwoude aan de Genieweg 50 in Velsen-Zuid. Zorgvrij is een educatief melkveebedrijf en schapenhouderij, het bedrijf wordt omgevormd naar een biologische boerderij. In het najaar van 2016 is dat een feit en kunnen bezoekers er biologische melk kopen.
Kijk voor meer informatie op www.spaarnwoude.nl of op de pagina van Zorgvrij op Facebook. Bellen kan natuurlijk ook: 023 5202828.

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven